Till startsida
Webbkarta

Ny termin

På de här sidorna finns en snabbguide in i terminen, för både nya och återkommande studenter. Här lyfter vi upp praktisk information om vad som händer vid terminsstart med till exempel registrering och studentkonto och även kontaktvägar för bostad, fritid och en rad olika funktioner som finns vid universitetet.

Terminsstarten i punkter (hösten 2014)

15 april – sista anmälningsdag. Efter sista anmälningsdag är sen anmälan till vissa kurser och program öppen på antagning.se.

19 juni sista dag för komplettering – om du behöver skicka in fler meriter för att din anmälan ska bli komplett. Mer information på antagning.se.

11 juli antagningsbesked 1 – publiceras på antagning.se

31 juli sista svarsdag – svara på antagningsbeskedet senast den 31 juli kl 24:00 om du vill behålla din plats.

6 augusti antagningsbesked 2 – om du var reservplacerad i första urvalet får du ett nytt antagningsbesked. Publiceras på antagning.se på eftermiddagen.

Mitten av augusti aktivera studentkonto – om du är ny vid universitetet aktiverar du studentkontot via antagning.se med de inloggningsuppgifter du använde vid anmälan.

Inför kursstart registrering – du räknas inte som student vid universitetet förrän du är registrerad. På de flesta av våra utbildningar kan du vanligtvis registrera dig själv via Studentportalen (logga in med studentkonto). Institutionen skickar information om hur registreringen går till!

1 september höstterminen startar formellt. OBS! Vissa kurser och program kan starta tidigare eller senare. Kontrollera noga informationen du får från institutionen om registrering och kursstart.

Mitten av september Student Göteborg – Göteborgs universitet, Chalmers, Göteborgs Förenade Studentkårer och staden Göteborg välkomnar alla nya studenter med musik, mat och mingel.

Terminstider

Höstterminen 2014: 1 september till 18 januari.

Vårterminen 2015: 19 januari till 7 juni

Sommarkurser 2014: Pågår under perioden 9 juni till 31 augusti.

Nyheter

  • Fortsatt högt söktryck till Göteborgs universitet

    [2014-10-30] Även i år blev det nytt anmälningsrekord till landets universitet och högskolor. Med drygt 3 400 fler anmälningar till vårens program och kurser jämfört med vårterminen 2014 motsvarar det en ökning med 2 procent. Anmälningarna till Göteborgs universitet ökar också, om än inte lika mycket (0,6 procent).

  • Intresserad av praktik i FN? Gå på info möte 12 november!

    [2014-10-28] Alla studenter vid Göteborgs universitet med svenskt medborgarskap, och GU-alumner med kandidat- eller masterexamen är välkomna att söka sex månaders Fellowship vid FN. På ett informationsmöte onsdagen den 12 november kl. 16.30 på Seminariegatan 1, får du veta mer om möjligheten och vad som krävs för att bli uttagen som Fellow.

Fler nyheter

Checklista vid terminsstart

Att göra vid terminsstart

Servicecenter

Servicecenter

Svarar på frågor om universitetet, ordnar studieintyg och GU-kort med mera.

Studentbloggen

Ellen och Annika skriver om sin vardag som student.

#thisisgu

Hur ser din terminsstart ut? Instagramma och tagga med #thisisgu.

Till sidans topp