Till startsida
Webbkarta

Ny termin

På de här sidorna finns en snabbguide in i terminen, för både nya och återkommande studenter. Här lyfter vi upp praktisk information om vad som händer vid terminsstart med till exempel registrering och studentkonto och även kontaktvägar för bostad, fritid och en rad olika funktioner som finns vid universitetet.

Terminsstarten i punkter (våren 2015)

15 oktober – sista anmälningsdag. Efter sista anmälningsdag är sen anmälan till vissa kurser och program öppen på antagning.se.

1 december sista dag för komplettering – om du behöver skicka in fler meriter för att din anmälan ska bli komplett. Skicka in kompletteringen i god tid så att den verkligen är framme 1 december! Mer information på antagning.se.

10 december antagningsbesked 1 – publiceras på antagning.se

19 december sista svarsdag – svara på antagningsbeskedet senast den 19 december kl 24:00 om du vill behålla din plats!

2 januari antagningsbesked 2 – om du var reservplacerad i första urvalet får du ett nytt antagningsbesked. Publiceras på antagning.se på eftermiddagen.

I början av januari aktivera studentkonto – om du är ny vid universitetet aktiverar du studentkontot via antagning.se med de inloggningsuppgifter du använde vid anmälan.

Inför kursstart registrering – du räknas inte som student vid universitetet förrän du är registrerad. På de flesta av våra utbildningar kan du vanligtvis registrera dig själv via Studentportalen (logga in med studentkonto). Institutionen skickar information om hur registreringen går till!

19 januari vårterminen startar formellt. OBS! Vissa kurser och program kan starta tidigare eller senare. Kontrollera noga informationen du får från institutionen om registrering och kursstart.

Terminstider

Vårterminen 2015: 19 januari till 7 juni

Nyheter

Fler nyheter

Checklista vid terminsstart

Att göra vid terminsstart

Servicecenter

Servicecenter

Svarar på frågor om universitetet, ordnar studieintyg och GU-kort med mera.

Studentbloggen

Ellen och Annika skriver om sin vardag som student.

#thisisgu

Hur ser ditt studentliv ut? Instagramma och tagga med #thisisgu.

Till sidans topp