Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9
Om utbildningen
Mat och måltider har betydelse för individens hälsa, ekonomi och identitet. Kursen introducerar HKK (Hem- och konsumentkunskap) och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Begreppen hushållsvetenskap och matkultur problematiseras. Vetenskapsteorier och metoder introduceras.
Ämnesinnehållet konkretiseras i kök och genom studier av hushåll och individers matval. Du utvecklar didaktisk kompetens i relation till skolans och utbildningens kursplan.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Godkänt resultat om 7,5 hp didaktik eller motsvarande kunskaper.
Så är det att plugga
Lokaler
Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5. I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.