Bild
Foto: iStock
Länkstig

Geografi: Fortsättningskurs

Kurs
GE2120
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-21400
Ansökan stängd

Kort om kursen

I den här fortsättningskursen i geografi lär du dig mer om hållbar utveckling, resursfördelning och risker i världen. Vad är betydelsen av internationella relationer och vilka samband finns mellan naturförhållanden, samhället och människans resursanvändning? Detta är exempel på samhällsviktiga frågor som du tar dig an under kursens gång.

Om utbildningen

Kursen ger dig en förståelse för regionala variationer av förutsättningar och risker i världens natursystem. Du får också sätta dig in i frågor som rör resursfördelning i världen, betydelsen av internationella relationer och en hållbar utveckling.

Efter godkända studier kan du förvänta dig:

  • ny kunskap om och färdigheter i hur du kan insamla, bearbeta, analysera och presentera geografisk information

  • en ökad medvetenhet om geografiska dilemman och hur samband mellan naturförhållanden, samhällsorganisation och resursanvändning kan knytas an lokalt, regionalt och globalt

Kursen ges inom Kandidatprogrammet i geografi och kan även sökas som fristående kurs.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Genomgången baskurs i geografi.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Geografer arbetar ofta med samhällsplanering, miljövård eller bredare frågor kopplat till hållbar utveckling, i Sverige eller internationellt. Som geograf kan du till exempel arbeta med planering av ny kollektivtrafik, vägar, vattenförsörjning eller stadsplanering inför klimatförändringar. Geografer finns både inom näringslivet, offentliga verksamheter och internationella organisationer.

Vanliga yrkesroller bland våra tidigare studenter är:

  • miljökonsult
  • hållbarhetssamordnare
  • stadsutvecklare
  • samhällsplanerare
  • GIS-konsult

Läs mer om efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen varvar teori med praktiska moment i fält och består av föreläsningar, seminarier, gruppövningar och exkursioner. 

Undervisningen bedrivs av engagerade lärare som forskar inom området. Utbildningen har en stark forsknings- och arbetsmarknadsanknytning, vilket du som student kommer att ha glädje av.

Lokaler

Studier utomlands

Om du läser geografi vid Göteborgs universitet finns det goda chanser till utbytesstudier under din utbildning. Detta ses ofta som en god merit när du  söker jobb, då många arbeten kräver internationell samverkan. Vi har över 100 avtal inom Erasmus och andra utbytesprogram med universitet och högskolor runt om i världen, både inom och utom Europa.

Kontakta vår internationella koordinator för mer information: studyabroad@gvc.gu.se