Till startsida
Webbkarta

Kurser vid Göteborgs universitet

I listan nedan finns de ämnen där vi erbjuder fristående kurser, både på grund- och avancerad nivå. Klickar du på någon ämneslänk får du upp en lista över alla kurser som ges inom ämnet.

Du kan också söka bland våra kurser och program i sökfunktionen Hitta utbildning. Skriv in valfritt sökord i rutan nedan och klicka på sök-knappen.

Hitta utbildning


Utökad sökning


Ämneslista

A B D E F G H I J K L M N O P R S T U V Ä Ö

Anmälan till utbildning

Nu finns antagningsbeskeden publicerade på antagning.se. Sista dag att svara ja på beskedet är 31 juli.

Sen anmälan till höstterminen 2014 är öppen på antagning.se. Om utbildningen är öppen för sen anmälan har den en välj-knapp på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats och antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades.

Studentbloggen

Ellen och Annika skriver om sin vardag som student.

Träffa Jonas,

Adam, Ellinor, José, Camilla och fler som berättar om nyttan med sina studier.

Terminstider

De officiella datumen för terminerna vid Göteborgs universitet är följande:

Vårterminen 2014: 19 januari - 7 juni

Höstterminen 2014: Startar måndagen den 1 september och pågår i 20 veckor.

Hållbar utveckling

Göteborgs universitet är ett av få miljöcertifierade universitet. Vi har också många utbildningar med inslag av hållbar utveckling i olika omfattning. Här följer en lista över ämnen där det finns kurser med inslag av hållbar utveckling.

Kurs som är hållbarhets-relaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning.

Kurs som är hållbarhets-fokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Till sidans topp