Till startsida
Webbkarta

Examen

Examensbevis

En examen är ett bevis på att du genom dina studier har tillägnat dig kunskaper upp till en viss nivå. När du är klar med dina studier och vill ta ut en examen måste du själv ansöka om den. På examensbeviset framgår vilken examen som utfärdats, vilka kurser som ingår, betyg på kurserna och vilket datum de avslutades. Examensbeviset är både på svenska och engelska. På följande sidor finns information om hur du ansöker om examen och vilka regler som gäller för olika examina.

Diploma Supplement

Tillsammans med examensbeviset bifogas automatiskt och kostnadsfritt ett Diploma Supplement. Bilagan utfärdas på engelska och beskriver utbildningen och dess plats i utbildningssystemet.

Exempel på Diploma Supplement

Kursbevis och översättningar

Vill du ha ett kursbevis eller en engelsk översättning av ditt tidigare utfärdade examensbevis? Kontakta oss via kontaktformuläret och ange namn, personnummer, adress och vilken kurs/examen det gäller.

Dubblettbevis

Examensbeviset är en originalhandling som endast utfärdas i ett exemplar. Om du har förlorat ditt original kan du beställa ett dubblettbevis mot en avgift på 300 kronor.

Handläggningstid

För generella examina samt lärarexamina är handläggningstiden cirka åtta veckor. För övriga yrkesexamina är handläggningstiden cirka tre veckor. Forskarexamina har cirka fyra veckors handläggningstid. Beroende på arbetsbelastning kan handläggningstiden variera under året och t ex bli längre vid terminsslut.

DS label logo

Kontaktinformation

Sektionen för examen

Göteborgs universitet, Utbildningsenheten, Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Karl Gustavsgatan 29
öppetttid mån-tors kl 9-11

Telefon:
031-786 1850
telefontid mån-tors kl 9-11

Fax:
031-786 5180

E-postadress: examen@gu.se

Till sidans topp